Samsung onthult 10nm Exynos 9-chipset, mogelijk voor de Galaxy S8

23 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-exynos-9-chipset

Samsung heeft officieel een nieuwe processor onthuld, namelijk de Exynos 9-chipset. Mogelijk is de chip bedoeld voor de Galaxy S8. Deze processor is volgens Samsung veertig procent energiezuiniger en 27 procent krachtiger dan zijn voorganger.

Dit is de Samsung Exynos 9

Samsung heeft donderdag officieel de Samsung Exynos 9 onthuld. Dit is de eerste chipset die is gefabriceerd volgens het 10nm FinFET-proces. In zijn volledigheid wordt de chipĀ Samsung Exynos 9 Series 8895-processor genoemd. Het is een octacore-processor die we mogelijk voor het eerst gaan zien in de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Hier in Europa dan, aangezien Samsung vaak voor de Amerikaanse markt kiest voor een Qualcomm Snapdragon-processor. In het geval van de S8 zou het gaan om de Snapdragon 835-chipset.

Samsung meldt dat de nieuwe chipset van het bedrijf veertig procent energiezuiniger is en tot 27 procent krachtiger dan zijn voorganger. Aanwezig zijn vier zelfontwikkelde cpu-kernen, evenals vier energiezuinigeĀ ARM Cortex-A53-kernen. Ook is er de ARM Mali-G71 voor de grafische kracht, met ondersteuning voor 3D-graphics en virtual reality in 4K. Ook kunnen er video’s worden opgenomen in 4K en 120 frames per seconden en kan de chip bewegingen volgen. Daar moeten dan wel applicaties voor gemaakt worden.

Het wachten is nu op Samsung die zal moeten aankondigen waar de processor het eerst in verwerkt zal worden.

Reacties (0)