Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Signal introduceert nu videobellen voor iedereen op iOS en Android

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2017, 9:38 CategorieApplicaties

De berichtendienst Signal, die berichten automatisch versleuteld en tevens bekend staat als een voorvechter van privacy, introduceert videobellen. Eerder was de functie al beschikbaar in bèta op Android, maar komt nu dus naar iedereen op zowel Android als iOS.

Videobellen met Signal

De versleutelde berichtendienst Signal heeft dinsdagavond een update uitgebracht voor de app op Android en iOS, die videobellen introduceert voor de communicatie-app. Op iOS ondersteunt de app CallKit, een nieuwe functie sinds iOS 10. Met deze tool is het mogelijk om telefoontjes binnen de app aan te nemen vanaf het vergrendelde scherm. Ook komen die gesprekken terecht in een lijst waarin de meest recente gesprekken staan. De applicatie werkt dus meer als een reguliere telefoonapp, met alle risico’s van dien.

Het mag misschien wel allemaal iets gemakkelijker werken zo, toch waarschuwt het team achter Signal voor een mogelijk privacyprobleem. Wanneer je namelijk gebruikmaakt van CallKit, dan kan er data worden gesynchroniseerd met iCloud, waaronder met wie je belt en voor hoe lang. Gelukkig is er CallKit-ondersteuning en hoeven de mensen die waarde hechten aan hun privacy geen gebruik te maken van de functie. De feature werkt overigens alleen wanneer beide gesprekspartners CallKit ondersteunen, dus je data komt ook niet zomaar elders terecht.

  • Signal Private Messenger
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.