Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Slimme assistent Bixby is gebaseerd op S Voice, niet op nieuwe technologie’

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2017, 18:40 CategorieApplicaties

Naar verluidt is de slimme assistent van Samsung, genaamd Bixby, gebaseerd op oudere technologie van het bekende S Voice. Mocht dit gerucht kloppen, dan zal de assistent dus niet worden gebaseerd op de nieuwe technologie van het overgenomen Viv Labs.

Bixby gebaseerd op oude, niet op nieuwe technologie – gerucht

De digitale assistent die Samsung mogelijk zal introduceren, naast de Samsung Galaxy S8-lijn, zal mogelijk zijn gebaseerd op de oudere technologie van het nu in gebruik genomen S Voice. Die app staat op de smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf en laat gebruikers een aantal dingen regelen met verscheidene stemcommando’s. Dat meldt The Wall Street Journal vrijdag. De assistent zou dus niet zijn gebaseerd op de nieuwe technologie van het onlangs overgenomen Viv Labs, dat ook aan een assistent heeft gewerkt.

Verschillende bronnen melden aan de Amerikaanse publicatie dat Samsung in de afgelopen jaren S Voice heeft geüpdatet naar wat we straks zullen kennen als Bixby. De assistent zou naar verluidt in staat zijn gesproken vragen te kunnen beantwoorden en zal op te roepen zijn middels een aparte, fysieke knop op de smartphone. Mocht Samsung willen concurreren met het huidige aanbod assistenten, zoals Amazons Alexa, Googles Assistant en Apple’s Siri, dan moet Samsung in elk geval van goede huizen komen. S Voice valt daarbij in het niet.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.