Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SoundCloud op Android voorzien van Charts, voor populaire muziek

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2017, 10:08 CategorieApplicaties

De muziekstreamingdienst SoundCloud heeft deze week zijn Android-applicatie voorzien van een update, die onder meer Charts toevoegt. Met die nieuwe functie is het mogelijk om te zien wat momenteel populaire muziek is op de streamingdienst.

Download de update voor SoundCloud

SoundCloud is voornamelijk een muziekstreamingdienst waar je muziek op aantreft van onafhankelijke artiesten. Je vindt er in elk geval niet snel (legaal) een nummer van grote artiesten. Vandaag is er een update verschenen voor de Android-app, die gratis te downloaden is uit Google Play. De update voegt de functie Charts officieel toe, ook al kwamen we die al een keer eerder tegen in een andere update. Mogelijk betrof het destijds een langzame uitrol of misschien wel een testperiode. Nu wordt Charts in elk geval naar iedereen uitgerold.

De Charts zijn opgedeeld in twee lijsten: top 50 en New & Hot. De lijsten spreken eigenlijk voor zich: wil je zien wat écht populair is onder luisteraars, dan ga je naar de top 50. Ben je alleen nieuwsgierig naar wat nieuw en hip is, dan ga je naar die andere lijst. Vervolgens kun je de lijsten verder opdelen naar wat je zelf interessant vindt, waardoor je al gauw op muziek uitkomt waar je graag naar luistert. Daarnaast zie je tegenwoordig ook in beeld staan hoe lang een nummer of afspeellijst nog duurt. De update wordt nu uitgerold naar iedereen.

  • SoundCloud
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.