Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tweestapsverificatie op Android gaat meer informatie weergeven

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2017, 9:21 CategorieAndroid

Google rolt een update uit voor tweestapsverificatie op Android, waardoor je straks meer informatie in beeld ziet staan tijdens het inloggen op een ander apparaat. Zo kun je straks ook zien welk apparaat probeert in te loggen.

Tweestapsverificatie wordt duidelijker op Android

Wanneer je op een nieuw apparaat inlogt bij je Google-account, dan kan het zijn dat je op je Android-apparaat een melding ontvangt dat er iemand probeert in te loggen op dat account. Dat gebeurt alleen wanneer je tweestapsverificatie hebt ingesteld. Door die functie te activeren, weet je precies wanneer er iemand probeert in te loggen; bijvoorbeeld wanneer je zelf inlogt op een browser op je nieuwe tablet, maar ook wanneer kwaadwillenden je wachtwoord te pakken hebben en proberen in te loggen. Maar zonder jouw goedkeuring komen ze er niet in.

Die tweestapsverificatie is belangrijk in een online wereld, dus is het ook van belang dat je zo veel mogelijke nuttige informatie krijgt op het moment dat er problemen opduiken. Nu is het nog zo dat je alleen je goedkeuring geeft voor het inloggen dat op een ander apparaat plaatsvindt, maar straks kun je ook zien welk apparaat probeert in te loggen en krijg je een grove schatting van de locatie van het inloggen. De update wordt nu uitgerold, dus het kan nog even duren voordat je de veranderingen ziet op je eigen Android-toestel.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.