Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter op Android zal straks ook een gif-toetsenbord ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2017, 10:25 CategorieApplicaties

Twitter heeft een update uitgebracht voor zijn bèta-applicatie op Android, die ondersteuning aanbiedt voor een gif-toetsenbord. Met zo’n toetsenbord is het mogelijk gifjes (bewegende plaatjes) te versturen naar anderen. Hiervoor heb je wel Android 7.1 nodig.

Twitter en gifjes versturen

Twitter zal gebruikers binnenkort ook gifjes kunnen laten versturen via een toetsenbord dat het versturen van die bewegende plaatjes ondersteunt. Nu is het al mogelijk die plaatjes naar elkaar te versturen via het netwerk, bijvoorbeeld via de site, maar straks kan dat dus ook direct vanuit een toetsenbord die het versturen van gifjes ondersteunt. Neem bijvoorbeeld het Gboard van Google: dit uitgebreide toetsenbord laat je niet alleen zoekopdrachten vanuit elke app doen, maar dus ook die plaatjes naar elkaar versturen.

Dat Twitter deze functionaliteit krijgt, blijkt uit de bèta-applicatie van de Android-versie van de app. Die is momenteel geüpdatet met ondersteuning voor dergelijke toetsenborden. Gebruikers dienen hiervoor wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, dien je niet alleen de bèta (of straks de geüpdatete stabiele versie) van Twitter te hebben, maar ook een toetsenbord dat de functie ondersteunt. Ook heb je namelijk nog tenminste Android 7.1 nodig en die versie van het besturingssysteem is nog niet breed beschikbaar.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.