Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter treft meer maatregelen tegen overlast op het sociale netwerk

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2017, 9:08 CategorieApplicaties

In de komende weken zal Twitter updates uitbrengen voor zijn apps, met daarin maatregelen tegen overlast op het sociale netwerk. Zo komen er onder meer filters aan die beledigende tweets uit een conversatie en de zoekopdrachten zullen halen.

Twitter doet meer tegen overlast

Twitter heeft laten weten dat er in de komende weken updates worden uitgebracht voor zowel de applicaties als het web, waarmee overlast op het netwerk zal worden tegengegaan. Zo zullen er filters worden ingesteld voor conversaties en zoekopdrachten, waarmee tweets ‘van lage kwaliteit’ en die beledigend kunnen zijn, zullen worden gefilterd. Ook zal het bedrijf gaan voorkomen dat gebruikers die permanent verbannen zijn van het sociale netwerk, niet zomaar kunnen terugkomen met een nieuw account, schrijft het bedrijf op zijn blog.

Het bedrijf beschrijft helaas niet tot in detail hoe de systemen zullen gaan werken, omdat het bang is dat internettrollen de grenzen van het systeem zullen gaan opzoeken. Internettrollen zijn internetgebruikers die met opzet grenzen van mensen en systemen opzoeken, vaak omdat ze dat leuk vinden. Wel weten we dat we binnenkort een knopje gaan tegenkomen binnen de apps en op de site waarmee we zelf de minder relevante tweets kunnen filteren. Helaas is het niet bekend hoe het netwerk zal bepalen welke tweets minder relevant zijn en welke niet.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.