Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verkoop van iPhones is gestegen, terwijl die van iPads is gedaald

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2017, 9:19 CategorieiPad

Apple heeft de nieuwste kwartaalcijfers van het bedrijf naar buiten gebracht en meldt dat de verkoop van de iPad is gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van de iPhone is met zo’n vijf procent gestegen.

iPad-verkoop gedaald, iPhone-verkoop gestegen

Apple heeft de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt. Het gaat hier om het eerste financiële kwartaal van 2017. Het bedrijf heeft 78,3 miljoen iPhones en 13,1 miljoen iPads verkocht in het eerste kwartaal. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar betekent dat een stijging van vijf procent als we alleen kijken naar de verkopen van de iPhone. In het eerste kwartaal van 2016 werden er 74,5 miljoen iPhones en 21,4 miljoen iPads verkocht. Dat betekent dus ook dat er een stevige daling is wat de verkoop van de tablet van het bedrijf betreft.

In totaal heeft de verkoop van de iPhone meer dan 54 miljard dollar opgeleverd. Ook maakt Apple bekend dat de iPhone 7 Plus het meest populaire model van dit moment is van de iPhones met een groot scherm. Heel vreemd is dat niet, aangezien er verder maar twee andere phablets zijn en de 7 Plus over unieke features, zoals een dubbele camera, beschikt. De verkoop van de iPad is dus met negentien procent gedaald. De omzet is ook flink teruggelopen, met wel 22 procent. In totaal heeft Apple iets meer dan dertien miljoen iPads verkocht.

Lees hier wat Tim Cook over de Apple Watch te melden heeft.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.