Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp ondersteunt nu voor iedereen tweestapsverificatie

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2017, 9:50 CategorieApplicaties

Berichtendienst WhatsApp heeft laten weten dat de Android- en iOS-versies van de dienst nu zijn voorzien van tweestapsverificatie. Daarmee is het mogelijk je account op de dienst met een tweede stap voor het inloggen te beschermen tegen kwaadwillenden.

WhatsApp en tweestapsverificatie

Het is vanaf nu mogelijk je account op WhatsApp te voorzien van een extra beveiligingslaag, genaamd tweestapsverificatie. Met deze extra laag is het mogelijk je profiel te beschermen van kwaadwillenden, zelfs wanneer ze in het bezit zijn van je wachtwoord. Wanneer je deze functie activeert, dan zul je om de haverklap gevraagd worden naar de code die je hebt ingesteld voor de verificatie. Ook zul je die code moeten invoeren wanneer je op een nieuw apparaat inlogt. De update is nu beschikbaar voor zowel de Android, iOS als Windows-versies.

Voordat je aan de slag kunt met tweestapsverificatie, dien je de functie nog wel even in te stellen. Dat doe je door naar instellingen te gaan, en vervolgens naar je account. Daar staat een optie voor de tweestapsverificatie, waarna je die meteen kunt activeren. In beeld staat dan dat je een code van zes cijfers moet invoeren. Onthoud die code goed, want je zult hem dus regelmatig gaan gebruiken. Klinkt wellicht vervelend, maar zo ben je er wel van verzekerd dat alleen jij toegang hebt tot je gesprekken en privé-informatie die staan opgeslagen binnen WhatsApp.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.