Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Wim en de Upulse zijn de twee nieuwe phablets van fabrikant Wiko

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2017, 16:00 CategorieAndroid

Tijdens de Mobile World Congress 2017 heeft fabrikant Wiko twee phablets aangekondigd, met een scherm van 5,5-inch: Wim en Upulse. Beide grote smartphones zijn voorzien van een metalen design.

Wiko Wim phablet met dual-camera

De Franse fabrikant Wiko heeft tijdens Mobile World Congress 2017 twee nieuwe phablets aangekondigd. De eerste phablet is de Wim, die is voorzien van een 5,5-inch amoled-scherm. Dat scherm beschikt over een full hd-resolutie. De grote smartphone heeft een metalen design en heeft onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 626-processor zitten. De accu beschikt over een vermogen van 3200 mAh en kan middels Quick Charge worden opgeladen. Binnen dertig minuten zou de batterij voor ongeveer zestig procent zijn opgeladen, aldus de fabrikant.

Naast 4 GB aan werkgeheugen, kunnen consumenten gaan voor een versie die tot 64 GB aan interne opslagruimte aanbiedt. Die ruimte is uitbreidbaar middels een micro-sd-kaart. De smartphone wordt geleverd met een nieuwe Android-launcher, die is voorzien van een speciale omgeving voor kinderen. Zo zouden ze de Wiki Wim veilig moeten kunnen gebruiken. Op de achterkant zit een dual-camerasysteem van dertien megapixel (per camera). De ene camera registreert kleuren en de andere zwart-wit. Ook is er een frontcamera aanwezig van zestien megapixel en is er een nfc-chip ingebouwd.

Tevens treffen we op de achterkant een vingerafdruklezer aan, waarmee het toestel bijvoorbeeld ontgrendeld kan worden. Als het toestel straks in de winkel ligt, dan heb je de keuze uit drie verschillende kleuren, namelijk goud, wit en zwart. Daarnaast is de camera voorzien van allerlei handige foefjes, die samen met DxO (cameraexpert) en het Zweedse Vidhance zijn ontwikkeld. Zo is er onder meer een videostabilisator ingebouwd en kan een automatische zoomfunctie gebeurtenissen volgen terwijl ze gebeuren, aldus de fabrikant.

Wiko Upulse phablet met vingerafdrukscanner

De tweede phablet is de Wiko Upulse. Ook deze phablet zal straks in drie kleuren verkrijgbaar zijn: antraciet, zilver en roségoud. Alle drie de versies worden geleverd met een metalen omhulsel. Het apparaat beschikt over een ips-scherm van 5,5-inch en een full hd-resolutie, evenals een helderheid van 500 nits. Daardoor zou je ook op de meest zonnige dagen nog altijd goed moeten kunnen zien wat er op het scherm gebeurd. Op de achterkant zit een slimme dertien megapixel-camera die foto’s tot 52 megapixel zou kunnen afleveren.

Ook is er ondersteuning voor high dynamic range. De acht megapixel-frontcamera beschikt over live filters (waardoor je meteen kunt zien wat een filter doet voor de foto) en een speciale portretmodus die de achtergrond wazig maakt (waarschijnlijk zoals op een iPhone 7 Plus of iets vergelijkbaars). Ook kun je korte timelapse-video’s maken met zowel de camera op de voorkant als de achterkant. Consumenten hebben straks de keuze uit een versie met 32 of 64 GB aan opslaggeheugen. Dat geheugen is uitbreidbaar met een micro-sd-kaart tot 128 GB.

Verder is er 3 GB aan werkgeheugen aanwezig en een onbekende quadcore-processor die is geklokt op 1,3 GHz. Op de achterkant zit tevens een vingerafdruklezer. Daarnaast beschikt het toestel over een accu met een vermogen van 3000 mAh. En omdat het apparaat een Android-versie gebaseerd op Android 7.0 Nougat krijgt, is de verbeterde Doze-functie aanwezig en kun je apps naast elkaar openen met de mutli-window-modus.

Prijs en beschikbaarheid

De Wiko Wim moet voor de zomer verschijnen en krijgt een prijs van 399 euro mee. De Wiko Upulse verschijnt in de zomer en gaat 199 euro kosten.

  • Delen:
Wiko Upulse
Wiko Upulse
Android Nougat (7.x)
Wiko WIM
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.