Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 wordt straks voorzien van eigen picture-in-picture-modus

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2017, 9:15 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat het besturingssysteem Windows 10 zal worden voorzien van een picture-in-picture-modus. Daarmee wordt het dus mogelijk een andere app boven op een applicatie te laten draaien.

Picture-in-picture voor Windows 10

Windows 10 wordt eindelijk voorzien van een feature die we vrijwel overal aantreffen met een besturingssysteem aan boord: picture-in-picture-modus. Het nieuwe onderdeel wordt samen met de Creators Update vrijgegeven door de softwaregigant, die voor het einde van het eerste kwartaal moet worden uitgebracht voor tablets, pc’s, smartphones en spelcomputers. Microsoft noemt de modus Compact Overlay, en biedt ontwikkelaars nu al toegang tot de functie. Zo kunnen apps alvast geoptimaliseerd worden voor de release van de update.

Apps zoals Films en TV of Skype zullen straks als eerste toegang krijgen tot Compact Overlay, waardoor je dus tijdens het Skypen écht iets anders kunt doen. Daarnaast wordt er een systeem getest die het Windows 10-apparaat automatisch kan vergrendelen. Daarvoor wordt er gebruikgemaakt van een smartphone, die via bluetooth aan het systeem gekoppeld is. Verliest de telefoon de verbinding met het apparaat, dan zal Windows automatisch vergrendeld worden. De verwachting is dat we de update in april kunnen gaan downloaden.

Microsoft heeft tevens laten weten dat de Creators Update voor nu klaar is wat nieuwe features betreft. De puntjes kunnen dus op de i worden gezet.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.