Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi bevestigt: eigen processor wordt op 28 februari onthuld

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2017, 9:18 CategorieHardware

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft inmiddels bevestigd dat het bedrijf werkt aan een eigen processor voor smartphones en tablets. De chipset zal op 28 februari 2017 worden aangekondigd.

Eigen processor van Xiaomi op komst

Xiaomi heeft de laatste jaren de wereld proberen te veroveren met allerlei producten binnen dure categorieën, zoals smartphones, settopboxen en televisies, die voor relatief lage prijzen aangeboden worden. Tot op heden heeft de Chinese fabrikant echter gebruikgemaakt van processors van andere fabrikanten, maar daar komt in de toekomst verandering in aangezien het bedrijf heeft laten weten dat het inderdaad aan een eigen chipset werkt. Die nieuwe hardware zal op 28 februari 2017 officieel worden onthuld, laat het bedrijf weten.

Met een eigen processor in de producten van Xiaomi, kunnen die producten wellicht goedkoper worden aangeboden. Daarnaast kan een eigen processor zorgen voor enkele andere kansen. Zo kunnen smartphones, phablets of zelfs tablets worden voorzien van exclusieve features die Xiaomi zou kunnen inbouwen, waar bijvoorbeeld Qualcomm nog niet aan heeft gedacht. Zo kan Huawei tegenwoordig met zijn eigen Kirin-processor in de Mate 9 de gebruiken van de gebruiker leren kennen en het toestel zichzelf daarop laten optimaliseren.

Het wachten is nu op de presentatie van de hardware; er zijn nog geen details beschikbaar.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.