Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi werkt naar verluidt aan eigen processor voor smartphones

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2017, 9:28 CategorieHardware

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt fabrikant Xiaomi momenteel aan een eigen processor voor smartphones en phablets. Het lijkt erop dat smartphoneproducten steeds minder gebruik gaan maken van Qualcomm-chipsets.

Eigen processor van Xiaomi – gerucht

De krant The Wall Street Journal laat weten dat Xiaomi naar verluidt aan een eigen processor werkt. Er is bij de Chinese fabrikant om een reactie gevraagd door Engadget, maar daar heeft het bedrijf nog altijd niet op gereageerd. Mocht het bedrijf inderdaad voornemens zijn een eigen processor te bouwen, dan kan dat voor enkele voordelen zorgen. Smartphones zouden goedkoper kunnen worden aangeboden, aangezien er dus geen gebruik gemaakt hoeft te worden van andermans producten. Die prijs hoeft dan niet doorberekend te worden.

Daarnaast kan een eigen processor zorgen voor enkele andere kansen. Zo kunnen smartphones, phablets of zelfs tablets worden voorzien van exclusieve features die Xiaomi zou kunnen inbouwen, waar bijvoorbeeld Qualcomm nog niet aan heeft gedacht. Zo kan Huawei tegenwoordig met zijn eigen Kirin-processor in de Mate 9 de gebruiken van de gebruiker leren kennen en het toestel zichzelf daarop laten optimaliseren. Er is echter wel veel concurrentie op de processormarkt: ook Samsung maakt eigen processors, die door het leven gaan als Exynos-chipsets.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.