Met YouTube Go is het mogelijk video’s offline beschikbaar te maken

10 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
youtube-go

Google heeft een applicatie uitgebracht voor Android waarmee het mogelijk is video's offline beschikbaar te maken op je smartphone of tablet: YouTube Go. Alleen het apk-bestand is momenteel verkrijgbaar in Nederland.

Download video’s met YouTube Go

Er is nu een aparte YouTube-applicatie beschikbaar waarmee het mogelijk is video’s te downloaden vanaf de videostreamingdienst. Wanneer je een video wil downloaden, dan krijg je de keuze uit twee maten van kwaliteit: een basiskwaliteit of de standaard kwaliteit.  Je kunt de video’s opslaan op een sd-kaartje, maar ook op het interne opslaggeheugen van je smartphone of tablet. De applicatie, genaamd YouTube Go, is echter nog niet in Nederland beschikbaar. Wel kan het apk-bestand gedownload worden vanaf APK Mirror, een betrouwbare website.

Ondanks het feit dat de app volledig Engelstalig is en nog niet in Nederland is uitgebracht, is het dus al wel mogelijk de applicatie op je Nederlandstalige toestel te downloaden. Voordat je een video kunt downloaden, moet de uploader daar wel eerst toestemming voor hebben gegeven. Heeft de eigenaar of uploader van de video dat niet gedaan, dan kun je de video niet met YouTube Go offline beschikbaar maken. Wanneer de app in Nederland gelanceerd wordt, is op moment van schrijven helaas niet bekendgemaakt door de videostreamingdienst.

YouTube Go

Reacties (0)