Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube op Android test suggestievideobalk onder video’s

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2017, 9:11 CategorieApplicaties

YouTube test momenteel een nieuwe interface voor video’s die gekoppeld worden aan de video die je op dat moment aan het kijken bent. De verandering, een balk met video’s onder de huidige video, is alleen zichtbaar op Android, maar nog niet voor iedereen.

Nieuwe interface binnen YouTube-app

Wanneer je YouTube op een smart tv of gameconsole gebruikt, dan zie je onder de video een balk met daarin suggestievideo’s: video’s die worden aangeraden op basis van wat je doorgaans en nu kijkt, evenals het kanaal dat je bezoekt. Je roept de balk op door naar beneden te drukken wanneer je de interface van de video oproept. Dit wil Google nu ook naar mobiele apparaten brengen. Sommige mensen, waaronder wijzelf, zien nu een balk met video’s onder de video verschijnen die op dat moment bekeken wordt. Met een veeg zijn ze op te roepen.

Google test de nieuwe functie niet met iedereen. Je moet in elk geval de Android-applicatie gebruiken en dan nog de mazzel hebben dat je in het testteam zit. Hoe je precies in dat team terechtkomt, is helaas niet te zeggen. De zoekmachinegigant maakt hiervoor gebruik van A/B-testing, waardoor jij dus wel iets kunt zien wat je vrienden niet zouden kunnen zien.

Het is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer Google deze functie uitrolt naar iedereen, maar de verwachting is in elk geval dat het nog even kan gaan duren.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.