Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE annuleert Kickstartercampagne voor financiering van phablet die oogbewegingen volgt

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2017, 10:11 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant ZTE heeft een crowdfundingcampagne op Kickstarter geannuleerd voor een phablet met een bijzondere vondst: eye-tracking. Door de bewegingen van het oog te volgen, kan deze ‘project CSX’-telefoon bijvoorbeeld webpagina’s over het scherm laten scrollen.

Te weinig geld

ZTE meldde dat er voor de productie van deze telefoon een half miljoen dollar nodig was. Na zes weken was er nog maar 36.000 dollar toegezegd.

Midrange phablet ZTE

Er was veel commentaar op de CSX-phablet. Nadat ZTE de aandacht trok met de bijzondere eye-tracking vondst, werd deze optie in een midrange phablet gestoken. De phablet zou bijvoorbeeld een midrange Qualcomm Snapdragon 625-processor krijgen, op het ietwat verouderde Android 6.0 lopen en een scherm krijgen dat een nogal gewone resolutie zou hebben van 1920 x 1080 pixels.

Zelfklevende achterkant

Wel bijzonder was een tweede nieuwigheid van deze telefoon: je kon hem met de achterkant bijna overal tegenaan plakken. De achterkant van de telefoon zou van een materiaal geproduceerd worden waarmee je hem tegen spiegels of andere gladde oppervlakken kon plakken. Sommige telefoonhoesjes bieden dit overigens ook.

Betere versie

De eye-tracking en de zelfklevende achterkant waren voor slechts 190 mensen voldoende aantrekkelijk om er geld in te willen steken. ZTE heeft nu de stekker definitief uit deze phablet getrokken en beloofd met een betere CSX-telefoon te komen. Hierover heeft de fabrikant verder nog niets bekendgemaakt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.