Android 7.0 Nougat heeft aanzienlijk meer marktaandeel gekregen

08 maart 2017 1 Minuut 0 Reacties
android-nougat-andy

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Het is duidelijk dat Android 7.0 Nougat aan het winnen is op het gebied van populariteit. Dat betekent dat veel oudere Android-versies in aandeel hebben moeten inleveren en dat is ook deze maand het geval.

Android 7.0 Nougat in aandeel gestegen

Google heeft ook deze maand de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat het marktaandeel van Android 7.0 Nougat flink is toegenomen, met wel 1,5 procent. Ook Android 7.1, de update voor Nougat, heeft winst geboekt, maar die 0,1 procentpunt is toch iets minder indrukwekkend. Desondanks staan Android 7.0 en Android 7.1 nog lang niet op het gros van de Android-apparaten, maar het lijkt er nu wel op dat de beweging op gang komt. Laten we hopen dat het gebeurt voordat Android O wordt uitgebracht.

Zowel Ice Cream Sandwich en Gingerbread staan nog altijd op het één procent marktaandeel. Dat aandeel zal in de komende weken hopelijk sneller afnemen dan de afname van het percentage van Froyo. Jelly Bean is met 0,7 procentpunten gedaald en zelfs Lollipop, Android 5.0, heeft 0,4 procentpunten ingeleverd. Marshmallow heeft 0,6 procentpunten gekregen en is daarmee de op één na grootste Android-release van dit moment. Lollipop spant, met zijn 32,5 procent, nog steeds de kroon. Maar Marshmallow komt wel steeds dichter bij de nummer één…

Reacties (0)