Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.1.2 laat zien welke applicaties zich misdragen op je apparaat

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2017, 9:25 CategorieAndroid

De mensen die meedoen met de bèta van Android 7.1.2 hebben een nieuwe functie voor de accu ontdekt binnen de instellingen van hun apparaat. Het besturingssysteem laat voortaan zien welke apps zich misdragen op je smartphone of tablet.

Android 7.1.2 laat zien welke applicaties zich misdragen

Je zou bijna vergeten dat Google momenteel nog bezig is met Android 7.1.2, met het nieuws dat Android O al gelanceerd is voor ontwikkelaars. Maar het is toch echt zo en deze nieuwe versie van Android brengt gelukkig ook nog een aantal handige functies met zich mee. Zo is er een nieuwe optie voor de accu van het apparaat ontdekt. In het overflowmenu (het menu verstopt onder de drie puntjes) staat namelijk de optie om te zien welke apps zich misdragen op je smartphone of tablet. Deze optie is niet beschikbaar in eerdere versies van Android.

Met de nieuwe lijst kun je zien welke apps (schandalig) veel energie verbruiken. Deze optie zit vaak wel in Android-skins van andere fabrikanten gebakken: zo stuurt bijvoorbeeld Huawei geregeld een notificatie met de melding dat een bepaalde app wel heel veel energie verbruikt, waarna je de optie krijgt die app af te sluiten. Of dit zo ook zal werken binnen de vanilleversie van Android, is op dit moment nog niet duidelijk. Maar het is wel fijn dat Google Android blijft updaten met nieuwe features waar we ook echt iets aan gaan hebben.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.