Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android haalt Windows bijna in als meest populaire internetplatform

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2017, 9:13 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat Android bijna Windows heeft ingehaald als het platform waarop het internet het meest bezocht wordt. In 2012 was Microsoft nog absolute marktleider zonder last te hebben van Google, maar dat is nu wel anders.

Android haalt Windows bijna in

Er is onderzoek gedaan naar het meest populaire platform waarop mensen zitten die over het internet surfen. Uit dat onderzoek blijkt dat Windows in de afgelopen vijf jaar ontzettend veel marktaandeel heeft moeten inleveren. Had het platform van Microsoft in 2012 nog meer dan tachtig procent van de markt in handen, in 2017 ligt dat percentage nog maar op ruim 38 procent. Google aan de andere kant had slechts een klein percentage in handen in 2012, maar is inmiddels uitgegroeid naar het tweede platform wereldwijd, vlak onder Microsoft.

Wanneer er alleen gekeken wordt naar desktops, dan is Windows nog steeds de marktleider met ruim tachtig procent in handen. Ook in de Verenigde Staten en Europa is dat het geval, maar in Azië niet. Daar heeft Android inmiddels vijftig procent marktaandeel. Het bedrijf dat hier onderzoek naar gedaan heeft is StatCounter. Het heeft zo’n vijftien miljard webpagina’s geanalyseerd, die te vinden zijn op 2,5 miljoen verschillende websites. Het volledige rapport, voor de geïnteresseerden, is te vinden op de website van dit bedrijf.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.