Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android O zal worden voorzien van meer slimme functies’

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2017, 9:47 CategorieAndroid

Er zijn geruchten verschenen over features die we wellicht in de volgende versie van Android gaan tegenkomen, genaamd Android O. Het besturingssysteem zou slimme functies moeten gaan krijgen waarbij mensen minder teksten hoeven te kopiëren.

Android O: minder teksten kopiëren

Als we een verzameling geruchten van de doorgaans betrouwbare website Venturebeat mogen geloven, dan zal Android O straks worden voorzien van een aantal slimme functies. De verwachting is dat het nieuwe Android-besturingssysteem in mei zal worden aangekondigd, tijdens de Google I/O-presentatie. Eén van de nieuwe features wordt ‘Copy Less’ genoemd (kopieer minder). Wanneer je een zoekopdracht uitvoert naar een specifiek adres, dan zou je dat adres niet meer hoeven te kopiëren naar een chatdienst voor je vrienden.

Wanneer je net naar een bepaald adres hebt gezocht, zal Android weten dat je het nodig hebt. Android kan dan voorstellen dit adres in een bericht te plakken dat je aan het typen bent voor je vrienden. Het scheelt weer een handeling, moet je maar denken. Daarnaast zou Android O native links in sms-berichten gaan ondersteunen, wat nu nog niet het geval is. Ook zou Android meer bewegingen gaan ondersteunen: maak je met je vinger een C op het scherm, dan krijg je je contactpersonen te zien wiens namen beginnen met een C (zoals in deze Android-launcher kan).

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.