Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-tablets zullen voorlopig geen Google Assistant gaan ontvangen

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2017, 9:35 CategorieAndroid

Google heeft bevestigd dat Android-tablets het voorlopig nog even zonder de digitale Google Assistant moeten doen. Het bedrijf maakt duidelijk dat de stemassistent voor nu nog alleen wordt uitgerold naar smartphones met Nougat of Marshmallow.

Google Assistant nog niet naar tablets

Mocht je een Android-tablet hebben en je afvragen waar Google Assistant blijft, dan hebben we helaas slecht nieuws. Tegenover de website Android Police heeft Google namelijk bevestigd dat de stemassistent nog niet wordt uitgerold voor tablets en voorlopig alleen naar Android-smartphones komt die zijn voorzien van Marshmallow of Nougat. Dat geldt overigens ook voor gebruikers in Nederland, aangezien wij hier op de redactie inmiddels de assistent hebben kunnen activeren. Door de thuisknop ingedrukt te houden kun je zien of je hem al hebt.

Waarom Google onderscheidt maakt tussen tablets en smartphones, is op moment van schrijven helaas niet bekend. In het gros van de andere Google-producten is dat vaak niet het geval, tenzij een bepaalde functionaliteit niet bij de hardware past. Dat lijkt ons in dit geval niet zo te zijn — maar we zullen het pas zeker weten wanneer Google laat weten waarom hier voor gekozen is. Vorige maand maakte Google bekend Google Assistant uit te rollen naar alle smartphones met Marshmallow of Nougat. De uitrol vindt op dit moment langzaam plaats.

  • Delen:
Samsung-Galaxy-Tab-S3-2
Samsung Galaxy Tab S3
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.