Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Clips combineert video’s, foto’s en muziek met captions en effecten

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2017, 14:53 CategorieApplicaties

Apple heeft een nieuwe applicatie aankondigt waarmee gebruikers video’s, foto’s en muziek kunnen combineren met captions en effecten. De creatieve video’s kunnen vervolgens worden gedeeld via de bekende kanalen op de sociale media.

Apple Clips: combineert video’s, foto’s en meer met gekke effecten

Apple heeft op dinsdag een nieuwe applicatie aangekondigd, genaamd Apple Clips. Met deze app zijn gebruikers in staat foto’s, video’s en muziek te combineren met (geanimeerde) teksten en allerlei effecten. De creatieve video’s kunnen daarna worden gedeeld via de bekende sociale netwerken. Qua functionaliteit moet Clips gaan lijken op diensten als Instagram en Snapchat, maar het lijkt er niet op dat er een directe concurrentie mee aangegaan wordt — juist omdat je de gemaakte content kunt delen op een kanaal naar eigen keuze.

Wanneer je de video’s en foto’s hebt uitgekozen die je wil bewerken, kom je terecht op een zogenaamde Live Tile. Dit heeft niets met Windows 10 te maken: deze Live Tiles stellen gebruikers in staat creatieve en geanimeerde teksten of stemberichten in te spreken. Ook kunnen hier allerlei effecten worden toegevoegd (zoals bijvoorbeeld het comic book-effect zoals hierboven weergeven). Apple Clips is nog niet beschikbaar en zal in april gratis verkrijgbaar zijn. Wel dien je daarvoor een iOS-apparaat te hebben die tenminste op iOS 10.3 draait.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.