Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple heeft gloednieuwe 9,7 inch iPad aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2017, 14:14 CategorieiPad

Apple heeft op dinsdag 21 maart 2017 een gloednieuwe iPad aangekondigd. Als vervanger voor de iPad Air 2 heeft het bedrijf nu de nieuwe 9,7-inch iPad gelanceerd. Het apparaat heeft net even iets mindere specificaties dan de Apple iPad Pro 9,7 inch en zal dan ook voor een lager bedrag te koop zijn dan de pro-uitvoering. In vergelijking met de iPad Air 2 is de tablet iets dikker, iets sneller en komt met een iets grotere accu. De naam; gewoon iPad.

Specificaties Apple iPad 9,7 inch

De nieuwe iPad van Apple kan rekenen op een 9,7 inch retina-display met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, en uiteraard iOS 10 als zijn besturingssysteem. De processor is een A9-chip die we ook in onder meer de iPhone 6S terug zagen, en de batterij schijnt zo’n tien uur mee te kunnen gaan zonder het apparaat tussentijds te hoeven opladen. De koptelefoonaansluiting is opmerkelijk genoeg nog altijd aanwezig.

In de iPad kun je eventueel ook een SIM-kaart stoppen zodat je het apparaat met Wi-Fi en met mobiel internet kunt gebruiken. Apple belooft daarnaast dat de camera aan de achterkant, een uitvoering met 8 Megapixels, gedetailleerde foto’s maakt en goed is voor 1080p HD-video’s. Ook is er nog een selfiecamera present van 1,2 Megapixels en kun je kiezen uit 32GB en 128GB opslagruimte.

De iPad Air 2 was 6,1mm dik is, de nieuwe versie is met 7,5 millimeter iets dikker. Dit maakt echter ook een grotere accu mogelijk. Deze is van 27,3 naar 32,4Wu gegaan. De afmetingen zijn verder hetzelfde, al is de nieuwe iPad door de grotere accu waarschijnlijk iets zwaarder dan zijn voorganger.

Ten opzichte van de iPad Pro 9.7-inch is het scherm van de nieuwe iPad niet volledig gelamineerd en beschikt deze ook niet over antirefelctiecoating. Daarnaast is True Tone niet aanwezig en ondersteunt de iPad geen bredere kleurenweergave. Ondersteuning voor de Appel Pencil en Smart Connector is ook niet aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Apple iPad 9,7 inch is vanaf 24 maart 16.01 uur te koop via de officiële website van Apple. Daarbij kun je kiezen uit de kleuren zilver, goud en spacegrijs. De 32GB-uitvoering is vanaf 409 euro te koop, de 128GB-variant is vanaf 509 euro te koop. De 4G-versies kosten respectievelijk 569 en 669 euro.

Apple heeft vandaag ook een rode versie van de iPhone 7 Plus aangekondigd.

  • Delen:
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.