Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple test diverse nieuwe varianten van de nieuwe iPads

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2017, 22:50 CategorieiPad

Apple is achter de schermen druk bezig om een flink aantal nieuwe iPad-varianten te testen. Die zouden zeer binnenkort worden gepresenteerd.

De twee grootste modellen worden een 12,9-inch iPad Pro en een nieuw 10 of 10,5-inch model met een smalle bezel. Voorts zou er een goedkopere 9,7-inch versie komen. Dat melden marketingbedrijf Fiksu en KGI Securities.

Drie of vier nieuwe iPads

De twee grootste modellen zouden worden uitgerust met een A10X-chip. Die kennen we al van de iPhone 7. De goedkopere iPad zou een A9-chip krijgen, die ook in de iPhone 6S te vinden is. De A10X-chip zou gemaakt worden door Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) en de A9-chip zou gefabriceerd worden door Samsung.

iPad mini

In het verhaal wordt niets gezegd over de iPad mini. Maar Fiksu heeft het over vier verschillende iPadmodellen. Of dat ook betekent dat er daadwerkelijk vier nieuwe tablets op de markt worden gebracht, blijft onzeker tot de presentatie van de nieuwe apparaten. Vlak voor de presentatie van de laatste twee iPad Pro’s zag Fiksu ook dat er achter de schermen met diverse modellen en varianten werd gewerkt, waarvan er dus uiteindelijk in beide gevallen maar één op de markt is gebracht.

Fiksu komt aan de wetenschap door de speciale apps te traceren die Apple gebruikt voor het testen van de nieuwe apparaten.

Vier nieuwe modelnummers

In de informatie die op die manier naar buiten komt, zijn verschillende iPadmodellen met verschillende namen te zien. Die namen worden weergegeven in nummers. Vlak voor de presentatie van de eerste iPad Pro zag Fiksu iPad-namen 6,3 en 6,4 opduiken. Nu ziet Fiksu vier modelnummers: 7,1, 7,2, 7,3 en 7,4. Fiksu kan ook nagaan waar die apparaten worden gebruikt: allemaal in Cupertino of in de buurt van dit hoofdkwartier van Apple, in de buurt van San Francisco.

iOS 11

De iPads lopen op een mix van iOS 10.3 en het nog niet uitgebrachte iOS 11, en de testgebruikers van Apple benutten de standaardapps voor spellen, muziek, vastgoed en weersvoorspellingen.

Apple is er veel aan gelegen om de teruglopende verkoop van de iPad een halt toe te roepen. In het laatste kwartaal werden er 13,3 miljoen iPads verkocht, ter waarde van 5,5 miljard dollar. Dat is een daling van negentien procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

iPad upgraden

Probleem voor Apple blijft dat mensen er weinig brood in zien om hun iPad te upgraden. Dezelfde trackers van Fiksu onthullen dat zeker 45 procent van de iPad-gebruikers op een tablet werkt die tussen 2010 en 2012 op de markt is gebracht. Met de presentatie van de nieuwe iPads hoopt Apple deze mensen tot een upgrade te verleiden. Nieuwe technologie en nieuwe mogelijkheden moeten deze klanten over de streep trekken.

KGI Securities verwacht dat met name de goedkoopste iPad die Apple zal presenteren, voor een aantrekkende verkoop zal gaan zorgen. Deze tablet zou straks in zijn eentje goed zijn voor vijftig of zestig procent van de verkoop. Maar of die voorspelling uitkomt, is natuurlijk zeer onzeker.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.