Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wijst apps voor App Store af die prijsinformatie in de titel zetten

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2017, 9:52 CategorieApplicaties

Apple wijst voortaan applicaties af die prijsinformatie in de titel verwerken. Staat er het woord gratis in? Dan kom je niet in de App Store. Het is niet duidelijk of het bedrijf deze regel ook gaat toepassen voor de apps en games die dat tot nu toe wel hebben gedaan.

Nieuwe regels voor de App Store

Apple weert apps uit de App Store die prijsinformatie in de titel hebben staan, schrijft Venturebeat. Dat zou nu al een maand gebeuren. Gebruiken appontwikkelaars woorden als ‘gratis’ (of ‘free’ in het Engels), dan is de kans dus heel groot dat ze die informatie moeten aanpassen en elders moeten verwerken, voordat ze in de digitale winkel van iOS mogen staan. Ontwikkelaars krijgen dit bericht te zien:

Your app’s name, icons, screenshots, or previews to be displayed on the App Store include references to your app’s price, which is not considered a part of these metadata items.

Please remove any references to your app’s price from your app’s name, including any references to your app being free or discounted. If you would like to advertise changes to your app’s price, it would be appropriate to include this information in the app description. Changes to your app’s price can be made in the Pricing and Availability section of iTunes Connect.

Een vertegenwoordiger van Apple heeft de aanpassing van de regels bevestigd, maar weigerde er verder op in te gaan. Op dit moment staan er nog wel honderden apps in de Store waar het woord ‘free’ in staat, of iets anders dat naar de prijs refereert. Het is niet bekend of Apple dezelfde regels voor die apps wil laten gelden en dus met terugwerkende kracht eist dat de titels worden aangepast.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.