Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple zegt al veel kwetsbaarheden te hebben gedicht in iOS-software

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2017, 10:12 CategorieiPad

Apple heeft gereageerd op de berichtgeving omtrent de kwetsbaarheden in de iOS-software en zegt dat veel daarvan is gedicht. Eerder deze week kwam in het nieuws dat de CIA op de hoogte is van lekken waar Apple niets vanaf zou weten.

Veel kwetsbaarheden al gedicht in iOS

Eerder deze week kwam in het nieuws dat de CIA op de hoogte is van een aantal kwetsbaarheden in populaire besturingssystemen en slimme apparaten, waar fabrikanten zelf niet van op de hoogte zijn (zogenaamde zero-day-lekken). Apple heeft inmiddels gereageerd op het nieuws en heeft in een reactie laten weten dat veel van deze lekken inmiddels al gedicht zijn. De nieuwste versie van iOS, dat in januari werd vrijgegeven, heeft veel kritische plekken verholpen en ondertussen worden er aan oplossingen voor andere lekken gewerkt.

Afgelopen dinsdag liet WikiLeaks weten dat de CIA gebruikmaakt van kwetsbaarheden die niet bekend zijn bij de fabrikanten. Onder andere Samsung-televisies zouden worden gebruikt om mensen te bespioneren in hun eigen huis. Maar er zouden dus ook veertien kwetsbaarheden in de iOS-software bestaan waarmee gebruikers in de gaten gehouden kunnen worden. De lekken zouden de CIA zelfs in staat stellen de telefoon van een gebruiker in z’n geheel over te nemen. De echtheid van de documenten is echter niet te controleren.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.