Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

België is het tiende land waarin Google Android Pay uitrolt

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2017, 9:45 CategorieApplicaties

b

Google heeft laten weten dat het momenteel Android Pay in België uitrolt. Je kunt ermee op meer dan 85.000 locaties betalen. Op moment van schrijven doen er slechts drie banken mee die de betaaldienst van Google ondersteunen.

Android Pay in België

Google heeft bekendgemaakt dat de inwoners van België kunnen betalen met Android Pay. De focus van deze betaaldienst ligt op veiligheid, gebruiksgemak en keuzevrijheid. De dienst is open-source en dat betekent dat iedereen ermee aan de slag kan. Google werkt samen met banken om Pay standaard beschikbaar te stellen en kan op elke smartphone met nfc gebruikt worden. Ook wordt de betaaldienst geïntegreerd in andere apps, zodat sneller betalen mogelijk wordt. Dit is nu dus ook in België mogelijk.

De inwoners van het land kunnen Android Pay gebruiken op meer dan 85.000 locaties, zoals bij grote fastfood- en kledingwinkelketens. Op moment van schrijven worden er slechts drie banken ondersteund en betreft het enkel de MasterCard- en Visa-creditkaarten. Net zoals in de Verenigde Staten zal Google, naarmate de tijd vordert, ondersteuning gaan aanbieden voor andere banken en kaarten, maar helaas is nu nog niet bekend wat we daarvan mogen verwachten. Ondertussen wachten we ook nog op de uitrol in Nederland en Luxemburg.

  • Android Pay
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.