Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste tablets en phablets van dit moment (lente 2017)

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2017, 11:38 CategorieBeste tablets koopgids

De lente van 2017 is aangebroken en dat betekent dat we je een overzicht van de beste tablets, phablets en hybride laptops van dit moment verschuldigd zijn. Eerder deze week hebben we al uitgebreid stilgestaan bij de beste Android tablets en phablets van dit moment en de beste Windows tablets, hybride laptops en convertibles van dit moment. In dit artikel kijken we niet meer naar specifieke besturingssystemen en zetten we de beste tablets en phablets in het algemeen voor je onder elkaar. We nemen de nieuwste toestellen mee, kijken naar de ontwikkelingen in de markt en verwijzen natuurlijk naar onze eigen ervaringen met deze producten.

Android vs iOS vs Windows 10

Op het gebied van software is er sinds de winter van 2016/2017 niet heel veel veranderd. Google heeft een aantal kleine updates voor Android 7 Nougat uitgerold maar in de winkels zien we nog veel toestellen met Android 6 Marshmallow terug. Ook Microsoft heeft diverse kleine updates voor Windows 10 uitgerold maar de eerstvolgende grote update verwachten we pas in april. Apple heeft zich ook stilgehouden in de afgelopen maanden, maar op het gebied van hardware hebben we recent wel interessant nieuws voorbij zien komen. Apple heeft namelijk een nieuwe 9.7-inch iPad gelanceerd die eigenlijk grotendeels overeenkomt met de iPad Air 2. Alleen de iPad Pro-reeks en de iPad mini 4 zijn nog officieel naast de nieuwe iPad te koop. Wat betreft Android en Windows is er op het gebied van hardware geen bijzondere innovatie voorbij gekomen. Het aanbod van Android-tablets blijft stabiel en het aanbod van Android-phablets neemt toe. Windows-phablets zien we nog nauwelijks en stand-alone tablets met Windows 10 zien we niet meer. Fabrikanten focussen zich echt op hybride laptops en convertibles met Windows 10.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Kortom, er is genoeg keuze en het kan lastig zijn de beste tablet, phablet of hybride laptop die aan jouw eisen voldoet te vinden. Dit hangt onder meer af van je wensen qua grootte, datgene waar je het toestel voor wilt gebruiken, je verwachtingen qua prestaties en de aansluitingsmogelijkheden. We raden je daarom aan om de zoektocht naar een nieuw toestel te beginnen in ons review archief en mocht je meer willen weten over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet dan kun je onze tablet kopen pagina doornemen. Vergeet ook niet ons artikel met zes fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet te lezen.

De beste tablets van dit moment

Hieronder vind je een overzicht van de beste tablets en phablets van dit moment, de lente van 2017. We nemen alle modellen die breed beschikbaar zijn mee en kijken zowel naar tablets en phablets als naar hybride laptops en convertibles. Het overzicht bevat geen speciale volgorde en is gebaseerd op onze eigen ervaringen in reviews, de ervaringen die bezoekers gedeeld hebben in onze tablet database en de ontwikkelingen in de markt. Daarbij nemen we recente updates, ontwikkelingen in de markt en prijsveranderingen mee.

HP Spectre x360 (2016)

Een convertible die we onlangs getest hebben en die zeker een plekje in dit overzicht van de beste tablets verdient is de HP Spectre x360 (2016). Dit apparaat biedt een comfortabele laptop-ervaring, maar kan ook als tablet gebruikt worden. Dankzij de goede prestaties, het premium design en de uitstekende werking van het toetsenbord en trackpad zijn we lovend over deze convertible. De HP Spectre x360 begint bij een prijs van iets meer dan 1.000 euro.

Wanneer je voor de HP Spectre x360 kiest, ga je voor een robuust design, goede prestaties en een premium uiterlijk. Je kiest voor een volwaardige laptopervaring, die je met gemak kunt ombouwen tot een riante tablet – ondanks het feit dat hier niet de focus op ligt. Je krijgt een toetsenbord dat lekker typt en een bovengemiddeld goede trackpad, waardoor je hier meer dan prima op kunt werken. De Spectre x360 (13-w025nd) is licht en compact en mag inderdaad wat kosten met een vanafprijs van 1.199 euro, maar wat ons betreft is het deze prijs dan ook wel waard.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre x360 (2016) of lees onze HP Spectre x360 (2016) review.

Apple iPad Pro

Als iOS het besturingssysteem is waar jij graag mee werkt en je zoekt een tablet die ook dienst kan doen als laptop, dan is de iPad Pro een apparaat waar je eigenlijk niet omheen kunt. Apple heeft een 9.7-inch en een 12.9-inch versie beschikbaar, beiden voorzien van alle premium eigenschappen die we van een iPad gewend zijn. De iPad Pro-reeks biedt indrukwekkende prestaties, een strak design, een indrukwekkend display, een groot aanbod aan apps en een groot aanbod aan accessoires. Wel moet gezegd worden dat de iPad Pro-modellen ondanks de prijsverlagingen nog steeds prijzige tablets zijn.

Apple-iPad-Pro-review-totaal

Dit is de iPad die het dichtste bij een laptopvervanger komt, qua formaat, toetsenbordopties en zelfs ook qua software. Maar tegelijkertijd blijf het een iOS-product en dat zich daar niet voor schaamt. Het is een OS dat in bepaalde opzichten beperkt en beperkend is, maar juist binnen die beperkingen zullen sommige gebruikers zich thuis voelen en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Pro 9.7 en iPad Pro 12.9 of lees onze Apple iPad Pro review.

Samsung Galaxy Tab S3

Op het gebied van Android-tablets is het de laatste tijd niet meer zo spannend, maar toch probeert Samsung met de Galaxy Tab S3 weer wat leven in de markt te blazen. Deze premium tablet beschikt over nagenoeg alles dat je van een tablet mag verwachten, komt met een hoge resolutie amoled-display, kan met een stylus bediend worden en kan zelfs tot laptop omgetoverd worden middels een toetsenbord. Het is één van de beste tablets van het moment, maar goedkoop is de Galaxy Tab S3 echter niet.

In een markt waarin veel mensen zich afvragen wat in 2017 nog de toegevoegde waarde is van een tablet, durft Samsung het toch weer aan met een nieuw model te komen. En na gespeeld te hebben met de Galaxy Tab S3 waren we zeker enthousiast over de kwaliteit van de tablet – van het haarfijne beeldscherm tot de soepele bediening. Voor iedereen die nog regelmatig een tablet gebruikt lijkt de Galaxy Tab S3 zeker een aanrader maar Samsung vindt de tablet er niet opnieuw mee uit.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S3 of lees onze Samsung Galaxy Tab S3 review.

Microsoft Surface Pro 4

Een apparaat dat al een hele tijd in ons overzicht terug te vinden is, is de Microsoft Surface Pro 4. Hoewel deze hybride tablet al een jaar terug uitgebracht is doet hij nog lang niet onder voor de concurrentie. Op het gebied van hardware, gebruiksgemak en design laat Microsoft zien voorop te lopen. En ook op het gebied van software is er niks te klagen. Dit apparaat draait soepel en strak, ook na de nieuwste update. De Surface Pro 4 begint met een Core M3-processor bij zo’n 750 euro. Voor een krachtigere Core i5-processor moet minimaal 875 euro betaald worden.

Microsoft-Surface-Pro-4-review-totaal

Net zoals voorgaande jaren heeft Microsoft de Surface Pro weten te verbeteren, verbeteringen die zich in de praktijk dit jaar voor het eerst vertalen in een systeem dat echt als serieuze laptopvervanger gezien mag worden. Zeker in combinatie met de verschillende andere accessoires zie ik mezelf echt wel een Surface Pro 4 gebruiken, maar juist die kosten van losse accessoires maken een prijskaartje dat zich kan meten met de meest mooie, luxe en krachtigste laptops/ultrabooks.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 4 of lees onze Surface Pro 4 review.

Lenovo Tab3 10 Business

Als je een groot budget hebt en op zoek bent naar één van de beste tablets dan is de Lenovo Tab3 10 Business een echte aanrader. Op papier is deze tablet bedoeld voor de zakelijke markt, maar hij is ook meer dan prima voor thuisgebruik. Qua gebruik laat het apparaat weinig te wensen over en bovendien krijg je een helder en scherp 10.1-inch scherm. Ook onder de motorkap is dit model voorzien van prima specificaties, met onder meer een MediaTek MT6735-processor en 2GB of 3GB aan werkgeheugen.

lenovo-tab-3-10-business-8

De Lenovo Tab3 10 Business laat weinig te wensen over. Het is een fijn en snel apparaat, dat ook nog eens ondersteund kan worden door muizen, toetsenborden en meer. Je kunt er meer dan prima op werken en met de quadcore-processor kun je erop rekenen dat multitasking ook moeiteloos zal gaan. Verder geldt: mooi en strak design, uitstekende prestaties en meer dan prima speakers.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Tab3 10 Business of lees onze Lenovo Tab3 10 Business review.

Samsung Galaxy TabPro S

Microsoft heeft te maken met hevige concurrentie op het gebied van premium convertibles en hybride apparaten. Samsung liet afgelopen jaar ook van zich horen met een premium device; de Galaxy TabPRO S. Het apparaat beschikt over een 12-inch amoled-display met een beeldschermresolutie van 2560 bij 1440 pixels, wat voor een fantastische beeldkwaliteit zorgt. Daar tellen we een strak en premium design, goede prestaties en een comfortabel toetsenbord bij op zodat we op niks minder dan een echte aanrader komen. Met een prijs van 899 euro valt de TabPRO S ook niet buiten de boot.

samsung-galaxy-tabpro-s-groot-6

Met 2-in-1-tablets is het altijd een kunst een volwaardige conclusie te geven – het ligt er namelijk maar net aan wat je met het apparaat van plan bent. De Samsung Galaxy TabPro S is een device dat ergens tussen de iPad Pro en de Surface Pro valt – het is een licht, dun en draagbaar apparaat in vergelijking met de Surface Pro van Microsoft en wat krachtiger en sneller in vergelijking met de iPad Pro van Apple. De tablet heeft zo z’n gebreken maar is bovenal een prettig apparaat om op te werken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPro S of lees onze Samsung Galaxy TabPro S review.

Apple iPad

Zoals hierboven al aangegeven heeft Apple onlangs een nieuwe iPad aangekondigd; de iPad (2017). Dit nieuwe model beschikt over een iets krachtigere processor en een grotere accu dan de iPad Air 2. Dit betekent echter wel dat de tablet iets dikker is dan zijn voorganger. Maar, de iPad (2017) is ook iets goedkoper dan zijn voorganger. Voor 409 euro heb je een 32GB-versie met een groot app-ecosysteem, een beeldscherm met een hoge resolutie en een premium design. Eigenlijk alles wat we van een iPad gewend zijn. Mocht je nog iets kleiner willen gaan dan is de iPad mini 4 de enige optie (wanneer de voorraad uitverkocht is). Voor 489 euro kun je de 128GB-versie kopen. Helaas zijn de oudere modellen allemaal verdwenen.

iPad-Air-2-review-game

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad (2017) of lees onze Apple iPad Air 2 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini 4 of lees onze Apple iPad mini 4 review.

Asus ZenPad 3S 10 (Z500M)

Wil je wat minder uitgeven aan een Android tablet maar niet teveel inleveren op het gebied van prestaties, beeldscherm, design en gebruiksgemak? Dan is de Asus ZenPad 3S 10 een absolute aanrader en één van de beste tablets van dit moment. Deze tablet scoort op nagenoeg alle vlakken een ruime voldoende en is met een prijs van 379 euro een stuk betaalbaarder dan het topmodel van Samsung. De tablet biedt onder meer een 9.7-inch hoge resolutie display, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen.

asus-zenpad-3s-10-groot-1

De Asus ZenPad 3S 10 is één van de beste Android-tablets van dit moment. Het biedt gebruikers een fantastisch mooi scherm aan met een hoge resolutie en specificaties waar we van onder de indruk zijn. Een mooie processor met zes kernen en 4GB aan werkgeheugen zorgen ervoor dat je nog lang kunt genieten van het apparaat, dat echt gericht is op gebruik voor langere tijd, voordat je hem wíl vervangen. Onderdelen als de indrukwekkende stereospeakers en de vingerafdruklezer, voor betere veiligheid, zorgen daar ook voor.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad 3S 10 of lees onze Asus ZenPad 3S 10 (Z500M) review.

Phablets

De phablet (grote smartphone) is nog altijd in opkomst. Nagenoeg elk smartphonemerk heeft één of meerdere phablets in het assortiment. De afgelopen maanden hebben we ook diverse toestellen getest en een aantal daarvan vinden we het aanraden waard. Zo heeft Samsung met de Galaxy S7 Edge nog steeds een premium toestel in handen, met een indrukwekkend scherm en krachtige prestaties. Mocht iOS je voorkeur hebben dan kun je niet om de iPhone 7 Plus heen.

Asus heeft onlangs de iets goedkopere maar prima presterende Zenfone 3 op de markt gebracht en Huawei liet op ons een zeer goede indruk achter met de Huawei Mate 9. Mocht je een iets kleiner budget hebben dan is de Alcatel Idol 4S een absolute aanrader. Op het gebied van Windows is er eigenlijk nog altijd maar één optie, maar wel een goede optie; de HP Elite X3.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet in ons overzicht van de beste tablets te plaatsen. Ook komen er de komende maanden verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 10 hybride laptops en tablets en de beste Android phablets en tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar hebt gezet die aan jouw voorkeuren voldoen, dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
HP Spectre x360 (2016)
Windows 10
Apple iPad 9.7 inch (2017)
iOS
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.