Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van Nova Launcher introduceert dynamische badges

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2017, 9:37 CategorieApplicaties

De bèta-versie van de populaire Android-launcher Nova Launcher heeft een update gekregen die dynamische badges toevoegt. Wanneer deze functie ook wordt geïntroduceerd voor de stabiele versie van de applicatie, is nog niet duidelijk.

Dynamische badges in de Nova Launcher

Mocht je meedoen met de bèta van de Nova Launcher op Android, dan is het goed om te weten dat er vanaf nu een nieuwe versie klaarstaat om gedownload te worden. Deze versie, het gaat om versienummer 5.1, brengt een functie met zich mee waar de community van de app al langer om gevraagd heeft: dynamische badges. Die badges kunnen verschillende dingen laten zien: normaal zou je hier een cijfer verwachten (het aantal ongelezen berichten bijvoorbeeld), maar die cijfers zijn op Android, door bepaalde beperkingen, niet altijd even duidelijk.

Daarom willen de makers van de Nova Launcher zich meer concentreren op informatie in plaats van cijfers. De dynamische badges zijn in staat om informatie uit de notificaties te halen en dat betekent dat je straks bijvoorbeeld een foto van een contactpersoon naast het icoon van een berichtendienst kunt zien staan. Je moet de functie nog wel even zelf activeren door binnen de instellingen naar de notificatiebadges te gaan. Wanneer de makers van de Nova Launcher deze functie uitrolt naar de stabiele versie, is helaas niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.