Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van WhatsApp haalt belfuncties uit elkaar en verplaatst bijlageknop

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2017, 8:15 CategorieApplicaties

WhatsApp heeft een nieuwe bètaversie van zijn berichtendienst uitgebracht die het één en ander heeft aangepast in de Android-applicatie. Zo zijn beide belfuncties uit elkaar gehaald en is de bijlageknop naar de onderkant van het scherm verplaatst.

Bèta van WhatsApp op Android ontvangt update

Voor de bètatesters van WhatsApp op Android is er nu een update beschikbaar die het één en ander verandert aan de interface van de berichtendienst. Zo staat de bijlageknop (de paperclip) niet meer aan de bovenkant van de app, maar is die naar de onderkant verplaatst. Die staat nu naast de cameraknop in het tekstvak (die overigens is voorzien van ronde hoeken). Ook zijn de belfuncties uit elkaar gehaald en kun je voortaan direct kiezen of je iemand wil bereiken middels video- of traditioneel bellen. Of het een verbetering is, mag je zelf bepalen.

Ook het camera-icoontje is aangepast. Net zoals het tekstvlak, waarin je je bericht typt, zijn ook deze hoeken veel ronder gemaakt. De veranderingen zijn nu live in versie 2.17.93, die je automatisch zal ontvangen wanneer je in het bèta-programma zit. Mocht je dat niet willen, dan kun je ook altijd het losse apk-bestand downloaden. De vraag is nu wanneer WhatsApp deze veranderingen doorvoert in de stabiele versie van de applicatie, want daarover is helaas nog niets bekend. Dat kan nog weken duren — of misschien maar een paar dagen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.