Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van WhatsApp op Android brengt de oude statusbalk terug

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2017, 8:20 CategorieApplicaties

De bèta van WhatsApp op Android heeft deze week nog een update ontvangen, die de oude en vertrouwde statusbalk met zich meebrengt. Met deze functie is het mogelijk een tekstbericht in te vullen, waarmee je kunt aangeven of je beschikbaar bent of niet.

Oude statusbalk in bèta van WhatsApp

WhatsApp heeft deze week een tweede bèta-update uitgebracht voor de Android-versie van de berichtendienst. Eerder introduceerde de populaire applicatie al een groot aantal veranderingen voor de interface, die onder meer de belfuncties uit elkaar haalde. Maar nu is er dus een update beschikbaar die de oude statusbalk terugbrengt. Middels deze statusbalk kunnen mensen aangeven of ze beschikbaar zijn of niet, maar veel mensen gebruiken die regel tekst voor andere boodschappen, grapjes of een serie met emoji, bijvoorbeeld.

Die balk verdween echter toen WhatsApp Status introduceerde. Status is een nieuwe functie voor de berichtendienst, die lijkt op Stories van het populaire Snapchat. Met Status is het mogelijk een foto of video te plaatsen die na 24 uur verdwijnt. Gebruikers kunnen zelf teksten, emoji, stickers en filters toevoegen om de boel op te vrolijken. Ondanks dezelfde naam, is het dus zo dat beide features weinig met elkaar te maken hebben. Wanneer de oude en vertrouwde statusbalk naar iedereen wordt uitgerold, heeft de berichtendienst niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.