Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate maart nu beschikbaar voor Pixel- en Nexus-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2017, 20:46 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat eigenaars van Nexus- en Pixel-apparaten vanaf heden de beveiligingsupdate van maart kunnen verwachten. De zoekmachinegigant is namelijk gestart met het uitrollen van de belangrijke en maandelijkse update. De update kan elk moment aankomen.

Download de beveiligingsupdate voor maart

Google heeft maandagavond Nederlandse tijd de beveiligingsupdate voor maart uitgebracht voor Nexus- en Pixel-apparaten. De update verhelpt mogelijk achter de schermen kleine bugs, maar wordt vooral ingezet voor het verhelpen met maar liefst zestig zwaktes. Die kwetsbaarheden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Google geeft nooit te veel details weg over de oplossingen, zodat kwaadwillenden niet direct naar de plekken gestuurd worden waar ze elders nog schade kunnen aanrichten binnen Android.

Zoals altijd gaat het om twee pakketten. Er is een pakket die rond de eerste van de maand werd uitgebracht en een pakket die rond de vijfde wordt uitgebracht. Wanneer je de update binnenhaalt over het internet (over-the-air, en dus niet zelf download en handmatig installeert), dan zul je beide pakketten in één keer downloaden en installeren. De meest kritische problemen hebben te maken met het kunnen uitvoeren van een code op afstand, bijvoorbeeld via een video of een mms-bericht. Ook meldt Google dat er geen bekende slachtoffers zijn.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.