Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome op iOS laat gebruikers artikelen nu ook offline opslaan

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2017, 9:43 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor Google Chrome op iOS, waardoor gebruikers nu webpagina’s offline kunnen opslaan op een apparaat. Eerder werd een soortgelijke feature al uitgerold naar Chrome op Android.

Pagina’s opslaan met Google Chrome

Google Chrome op iOS is voorzien van een functie waarmee je complete webpagina’s offline kunt opslaan op een iOS-apparaat. De functie is te bereiken door naar het deelmenu te gaan van de applicatie. Wanneer je op de juiste knop drukt, zal Chrome de pagina lokaal opslaan op het apparaat dat je op dat moment gebruikt. Zo kun je die pagina’s nog eens bezoeken wanneer je geen internet hebt. Dat doe je door naar het menu te gaan. Let wel op: de functie synchroniseert opgeslagen webpagina’s niet over al je iOS-apparaten, op dit moment.

Daarnaast is het zo dat de later-lezen-functie een complete webpagina opslaat en dus niet alleen de tekst, zoals bijvoorbeeld Pocket en Safari doen. Desondanks is het een welkome feature voor mensen die graag weinig apps op een smart device willen hebben, aangezien Google Chrome er dus een functie heeft bijgekregen. Eerder voegde Google een soortgelijke functie toe aan de Android-versie van Chrome, waarmee gebruikers ook pagina’s offline beschikbaar maken. Daar werkt het net even anders dan op iOS, maar het resultaat is hetzelfde.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.