Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Controllers van Nintendo Switch werken met Android- en Windows-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2017, 9:17 CategorieAccessoires

De controllers van de Nintendo Switch, de Joy-Con-controllers, werken blijkbaar ook met apparaten die op Android en Windows draaien. Wel heb je daarvoor nog een speciaal programma nodig dat ervoor zorgt dat de knoppen goed werken.

Controllers Nintendo Switch op andere apparaten

De Nintendo Switch is nog maar een paar dagen uit (sinds vrijdag 3 maart), maar eigenaars van de console (of alleen de controllers, omdat de console beperkt verkrijgbaar is wereldwijd), hebben al ontdekt dat je de controllers van de spelcomputer ook op andere apparaten kunt aansluiten. Zonder dat je er speciale drivers voor nodig hebt, zijn de controllers aan te sluiten op Windows- en Android-apparaten (en zelfs Apples macOS-computers). Wel kan het zijn dat je nog even op zoek moet gaan naar een programma dat de knoppen goed laat functioneren.

Heb je eenmaal alles werkende, dan kun je dus met de Joy-Con-, maar ook de nieuwe Pro-controller, gamen op je Android- of Windows-tablet of -smartphone. Helaas is het zo dat beide helften van de Joy-Con-controller niet samen op één Android- of Windows-apparaat te gebruiken zijn; die functionaliteit is toch echt exclusief voor de Nintendo Switch weggelegd. Klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar ren nou niet snel naar de winkel voor de controllers: je bent tenminste zo’n vijftig euro kwijt voor één helft van de Joy-Con-controller…


€ 329,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

€ 389,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

€ 389,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.