Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook gaat gifjes testen in reacties met kleine groep gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2017, 9:17 CategorieApplicaties

Facebook gaat binnenkort gifjes (bewegende plaatjes) testen met een kleine groep gebruikers in de reacties op berichten. Of de functie ook daadwerkelijk wordt uitgerold naar iedereen is nu nog niet bekend — het gaat hier om een probeersel.

Gifjes in reacties op Facebook

Facebook heeft bevestigd dat het binnenkort gifjes in reacties gaat testen met een kleine groep gebruikers. Gifjes zijn bewegende plaatjes die constant worden herhaald, wat vaak zorgt voor een komisch effect. De gif is de laatste maanden in opmars: je kunt de afbeeldingen gebruiken op allerlei sociale media en diensten, zoals Slack, Twitter en verschillende berichtendiensten, zoals Facebook Messenger, WhatsApp en Telegram. Sinds 2015 is het ook al mogelijk de gifjes in te zetten op het netwerk, waar ze als post in je feed voorbij kunnen komen.

Tegenover de website Engadget laat het sociale medium weten dat iedereen wel van een leuk gifje houdt en dat het bedrijf weet dat mensen die gifjes ook in de reacties willen kunnen plaatsen. Maar informatie over een releasedatum kon nog niet worden gegeven, aangezien het bedrijf benadrukt dat het momenteel nog om een test gaat. Hoe lang deze proef zal gaan duren en met hoeveel gebruikers dat zal gebeuren, is helaas niet bekend. Op dit moment weten we dus nog niet precies wanneer het voor iedereen mogelijk is om een gifje in een reactie te plaatsen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.