Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook lanceert eigen versie van Snapchat in mobiele app

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2017, 15:43 CategorieApplicaties

Facebook heeft dinsdag zijn eigen versie van Snapchat gelanceerd voor zijn mobiele app. De update wordt nu uitgerold naar Android en iOS. Met de nieuwe optie is het mogelijk om tijdelijke berichten op Facebook te plaatsen, die vanzelf verdwijnen.

Tijdelijke posts op Facebook – daar is Snapchat niet blij mee

Facebook heeft laten weten dat de mogelijkheid om tijdelijke berichten op Facebook te plaatsen nu wordt uitgerold naar de apps op Android en iOS. Daarmee wordt het format beschikbaar gesteld voor de 1,65 miljard gebruikers van het netwerk, een format dat in 2013 werd bedacht door Snapchat. De uitrol vindt wereldwijd plaats en verandert een aantal dingen. Zo is de camerafunctie binnen de app aangepast, zullen de tijdelijke berichten bovenaan de nieuwsfeed komen te staan en krijg je de optie om iemand een berichtje te sturen via Direct.

Net als met Snapchat verdwijnen de berichten na 24 uur. Gebruikers kunnen teksten, tekeningen en stickers toevoegen aan hun creaties. Ook zijn er speciale geanimeerde filters. Dit is overigens de eerste app van Facebook die deze filters introduceert, terwijl de andere producten van het sociale netwerk, waaronder Instagram en WhatsApp, al langer toegang hebben tot de tijdelijke berichten (of statusupdates). Een eigen bericht maken gaat heel simpel: je hoeft daarvoor alleen maar op het camera-icoontje te tappen binnen de app op Android en iOS.

  • Facebook
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.