Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger is voorzien van reacties en mentions

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2017, 8:39 CategorieApplicaties

Facebook heeft een update uitgerold voor Facebook Messenger die gebruikers toegang geeft tot twee nieuwe functies binnen de gesprekken. Zo kunnen mensen nu direct op elkaars berichten reageren, in een groepsgesprek bijvoorbeeld, middels een emoji.

Nieuwe opties voor Facebook Messenger

Facebook voegt twee opties toe aan Facebook Messenger: reacties en mentions. Met de eerstgenoemde functie zijn gebruikers in staat direct te reageren op een individueel bericht binnen een gesprek met een emoji. Daarvoor houd je een berichtje even ingedrukt, waarna er een menu in beeld verschijnt. Vervolgens kies je voor de emoji die je zoekt en selecteer je deze. De tweede optie geeft gebruikers de mogelijkheid elkaar direct aan te spreken middels een @-teken. Na het invoeren van een @, kies je een naam. Die persoon ontvangt dan een notificatie.

Binnen de chat kun je overal op reageren met emoji. Je kunt zelfs op emoji reageren met een emoji, zolang het maar om een bericht gaat. Ondertussen test Facebook ook een nieuw reactiesysteem binnen de Facebook-app, in een kleine groep. Dat nieuwe systeem presenteert reacties op Facebook-posts alsof het Messenger-gesprekken zijn. Facebook Messenger gaat dus meer op de hoofdapplicatie van Facebook lijken, terwijl de hoofdapp meer op Messenger kan gaan lijken. Wanneer de update voor Facebook verschijnt, is helaas niet bekend.

  • Facebook Messenger
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.