Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger laat je voor een uur je locatie delen met een ander

Geschreven door
Geplaatst op28 maart 2017, 9:29 CategorieApplicaties

Facebook heeft een update uitgebracht voor Facebook Messenger, waardoor het mogelijk is tijdelijk je locatie met een ander te delen. Ook kan de app laten zien hoe lang het ongeveer duurt met de auto om bij elkaar te komen.

Locatie delen binnen Facebook Messenger

Facebook heeft een nieuwe functie voor Facebook Messenger geïntroduceerd. Het is nu mogelijk voor een uur je locatie met een ander te delen, die dan precies kan zien waar je bent. Je kunt je locatie met één iemand delen, maar ook met een groepje mensen. De reden dat Facebook deze functie introduceert heeft te maken met het idee dat het voor mensen op deze manier gemakkelijker wordt om elkaar te vinden wanneer iedereen van een andere kant komt en op tijd wil zijn voor een afspraak. Sinds kort kan locatie delen ook in Google Maps.

Het was eerder al mogelijk om je locatie met een ander te delen in Facebook Messenger, maar die feature werd in 2015 vervangen voor een plaatje van een statisch beeld met daarop je locatie. Je locatie delen in Messenger werkt nu heel simpel: je hoeft alleen maar op de juiste knop te drukken, die waarschijnlijk nog achter een extra menulaag zit. Verder kan Messenger laten zien hoe lang het ongeveer duurt om bij elkaar te komen met de auto, zodat je weet waar je aan toe bent. Of, zoals eerder gezegd, je gebruikt hiervoor Google Maps.

  • Facebook Messenger
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.