Facebook test nieuw reactiesysteem binnen Facebook Messenger

06 maart 2017 1 Minuut 1 Reacties
facebook-messenger-app-icoon

Facebook test momenteel een nieuw reactiesysteem binnen Facebook Messenger, waar mensen op basis van emoji ergens op kunnen reageren. Wanneer mensen een bericht ingedrukt houden,  kunnen ze reageren met een bepaalde emoji.

Nieuw reactiesysteem binnen Facebook Messenger

Facebook test op dit moment een nieuw reactiesysteem binnen Facebook Messenger, die mensen de mogelijkheid biedt te reageren op een specifiek bericht. Dat kunnen ze doen door een berichtje even ingedrukt te houden, waarna de mogelijkheid in beeld verschijnt. Vervolgens kan er gekozen worden voor een bepaalde emoji en klaar is Kees. Deze reactiemogelijkheid lijkt op het systeem dat Apple ook hanteert voor haar eigen berichtendienst op iOS. Uiteraard maakt Facebook wel gebruik van de reacties die ook op het netwerk te gebruiken zijn.

In tegenstelling tot de emojireacties die je aantreft binnen het sociale netwerk, kunnen de mensen met Facebook Messenger straks wel gebruik maken van een dislike-knop (een knop waarmee je kunt aangeven dat je ook iets níet leuk vindt). Met die knop zouden mensen bijvoorbeeld moeten kunnen aangeven dat ze ergens nee op zeggen. Het is nog niet bekend wanneer iedereen toegang krijgt tot de functie. Als de respons positief is, dan zal Facebook er werk van maken en de functionaliteit zo snel mogelijk voor iedereen uitbrengen.

Reacties (1)