Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Gebruikers kunnen zelf resolutie aanpassen op de Galaxy S8’

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2017, 9:35 CategorieAndroid

Er is een foto opgedoken van een Samsung Galaxy S8 waarop te zien is dat de schermresolutie door de gebruiker is aan te passen. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen toekomstige eigenaars kiezen uit drie verschillende resoluties.

Zelf schermresolutie aanpassen op Galaxy S8 – gerucht

Op sommige Android-apparaten kunnen gebruikers zelf de resolutie instellen. Door voor een lagere resolutie te kiezen kan de accu langer meegaan. Een hogere resolutie betekent meer detail op het scherm, evenals vloeiendere animaties. Maar die keuze is dus niet aanwezig op elk Android-apparaat dat nu beschikbaar is. De Galaxy S8 zou deze optie wel willen presenteren aan zijn gebruikers. Er is namelijk een foto opgedoken waarop we mogelijk een S8 op zien die de opties presenteert. Er kan gekozen worden uit drie verschillende resoluties:

 • HD+ met 1480 bij 720 pixels
 • FHD+ met 2220 x 1080 pixels
 • WQHD+ met 2960 x 1440 pixels

Op welke resolutie de Galaxy S8 straks standaard geleverd wordt, is nu niet duidelijk. Mogelijk zal dat de hoogste variant zijn, om dus te laten zien wat de kracht van dit grote scherm is. Maar mocht je dus willen dat de accu langer meegaat, dan doe je er goed aan voor een lagere resolutie te kiezen. Samsung heeft zelf nog niets over deze functie naar buiten gebracht.

 • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Reacties

 1. Dirk Harlaar
  22 maart, 2017 om 11:12

  Dus het feit dat de S8 exact dezelfde optie krijgt als de S7 met nougat wordt gezien als nieuws? Ik heb nog een gerucht: volgens bepaalde bronnen moet het met de S8 ook mogelijk zijn om te telefoneren…

  • Jaap
   22 maart, 2017 om 14:04

   Ik wilde nét hetzelfde typen. Dit kan al met de S7.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.