Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Allo brengt Google Assistant prominenter in beeld

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 8:36 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor berichtendienst Google Allo waardoor Google Assistant prominenter in beeld gebracht wordt. De stemassistent is namelijk direct te bereiken middels een toegevoegde knop in het gespreksvenster.

Google Assistant binnen Google Allo

Google Assistant is een digitale (stem)assistent die onder meer in berichtendienst Google Allo gebouwd zit. Wanneer je de bot aanspreekt binnen de app, dan kun je hem of haar een aantal dingen vragen. Je kunt vragen naar het weer, maar bijvoorbeeld ook naar de afspraken in je agenda. Dat doe je door @google te gebruiken, maar vanaf heden kan dat ook gemakkelijker. Gebruikers kunnen namelijk op een nieuwe knop in het gespreksvenster drukken, waarna de assistent meteen in beeld verschijnt en je kunt vragen wat je precies wil weten.

Het is geen grote aanpassing, maar kan er wel voor zorgen dat mensen de digitale assistent meer kunnen gaan gebruiken. De prominente positie kan daar voor zorgen. Zijn gebruikers niet bekend met het @-symbool en hoe die kan worden gebruikt binnen sociale netwerken of chatdiensten, dan is de kans groot dat je @google, zonder uitleg, niet snel terugvindt. Daarnaast kunnen mensen nu direct naar gifjes zoeken binnen de applicatie. Ook is het mogelijk gebruik te maken van grote, bewegende emoticons. De update is nu beschikbaar voor Android.

  • Google Allo
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.