Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google belooft Android een stuk veiliger te maken in 2017

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2017, 9:10 CategorieAndroid

Google belooft Android, als platform, een stuk veiliger te maken in 2017. De beveiligingsupdates bereiken nog niet alle Android-toestellen. Dit jaar wil Google dan ook dat meer smartphones en tablets toegang krijgen tot die belangrijke updates.

Een veiliger Android in 2017

Google heeft in het verleden al een aantal stappen genomen om Android veiliger te maken. Zo krijgen verschillende smartphones en tablets elke maand beveiligingsupdates van Google en hebben enkele fabrikanten dat updateproces inmiddels overgenomen. Maar nog niet alle fabrikanten doen dat en niet alle Android-apparaten krijgen toegang tot die updates. Dit jaar moet daar verandering in komen door die updates dus sneller beschikbaar te maken voor niet Google-toestellen. Het bedrijf zal daarvoor het updateproces gaan stroomlijnen.

Maar daarvoor heeft Google nog een lange weg te gaan. Meer dan de helft van de Android-producten heeft momenteel geen toegang tot recente beveiligingsupdates. Hoewel het updateproces al is versneld in de afgelopen maanden, moet Google wel nauw blijven samenwerken met verschillende partijen om dat proces nog sneller te laten verlopen. Daarnaast doet het Verify Apps-systeem ook goed zijn werk: in 2016 zijn er 750 miljoen dagelijkse checks op schadelijke apps uitgevoerd. Een jaar eerder stond dat aantal nog op ruim 450 miljoen.

Google raadt ook iedereen aan zo vaak mogelijk apps uit Google Play te downloaden, tenzij het echt niet anders kan. Hoe meer bronnen je voor de apk-bestanden gebruikt, hoe groter de kans dat je schadelijke software binnenhaalt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.