Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google laat nieuwe HP-convertible zien in blog over Chromebooks

Geschreven door
Geplaatst op3 maart 2017, 20:45 CategorieBesturingssystemen

Google heeft een gloednieuwe, nog onaangekondigde HP-convertible tablet/Chromebook laten zien. Dat gebeurde in een blog over het gebruik van Chromebooks op scholen in Zweden. De naam van dit beestje: Chromebook x360 11 G1 Education Edition.

HP Chromebook met Chrome OS

Het apparaat lijkt een beetje op een Windows-variant van HP, die vorig jaar december het licht zag. Deze is eveneens stevig gebouwd (ruggedized) en bedoeld voor gebruik door schoolkinderen. Alleen staat er nu Chrome OS op. Hij kan worden dubbelgevouwen, zodat het een tablet wordt. Er wordt ook een styluspen bij geleverd.

Zweedse scholen

Google publiceerde gisteren een blog over de rol van technologie in het onderwijs. Er werd vooral ingegaan op het gebruik van Chromebooks op Zweedse scholen. Voor de goede kijker kwam er ineens een gloednieuwe HP-Chromebook voorbij, met convertible-capaciteiten. Speciaal bedoeld voor het klaslokaal.

Styluspen

De omschrijving van dit apparaat is een ‘ruggedized 360-graden roteerbare Chromebook met usb type-c oplader, camera en een optionele styluspen’. De camera is ‘world-facing’, wat betekent dat de camera bij dubbelklappen van het toetsenbord achter het scherm kan worden gebruikt.

Gummetje

De stylus lijkt er eentje van het goedkopere soort te zijn, en moet apart worden bijbesteld. Ze hebben een digitaal gummetje en hoeven niet apart ‘gepaard’ te worden met de Chromebook. Ze kunnen dus snel worden vervangen als er een kwijt raakt in het klaslokaal.

Google Classroom

Google is erg in zijn nopjes met Zweden, waar Chromebooks in het onderwijs veel worden gebruikt. De laptop/tablets zijn goedkoop en hebben een user interface die erg licht is, en snel opstart zonder problemen. Wereldwijd zijn er volgens Google inmiddels twintig miljoen leraren en scholieren die een Chromebook gebruiken met de app Google Classroom.

De nieuwe HP-convertible zou half april beschikbaar komen op de markt. Over prijzen en beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

  • Delen:
HP Spectre x360 (2016)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.