Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Maps laat je in real-time je locatie delen met vrienden

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2017, 20:45 CategorieApplicaties

Google rolt binnenkort een update uit voor Google Maps die gebruikers toegang geeft tot een nieuwe functie: de huidige locatie delen met elkaar. Heb je je locatie gedeeld, dan is het mogelijk om direct een route aan te vragen via de app.

Download de update voor Google Maps

Als tableteigenaar gebruik je Google Maps wellicht niet vaak onderweg, maar als phableteigenaar dan misschien weer wel. Daarom is het goed om te weten dat er binnenkort een update voor de app wordt uitgerold die nog wel eens handig kan zijn in de situatie dat je elkaar niet kunt vinden in een compacte stad of juist een uitgestrekt platteland. Het is voor gebruikers straks namelijk mogelijk de locatie met andere mensen te delen, die daarna ook meteen een route kunnen opvragen. Maps zal diegene dan direct naar de andere persoon navigeren.

De functie gebruiken gaat heel simpel: je opent het menu aan de linkerkant en kiest daar de optie voor het delen van je locatie. Vervolgens kies je het contact uit waarmee je je locatie wil delen en voor hoe lang. Je kunt ook je locatie met een complete groep delen. Heb je dat gedaan, dan verschijnen er foto’s in cirkels op de kaart van Google Maps. Wanneer de uitrol van de update precies gaat beginnen, heeft de zoekmachinegigant helaas niet bekendgemaakt. ‘Binnenkort’ is het woord waar we het voorlopig mee moeten doen, helaas.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.