Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google plaatst overzichtsvideo van Android O voor ontwikkelaars online

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2017, 9:20 CategorieAndroid

Google heeft een overzichtsvideo voor ontwikkelaars online gezet, waarin alle functies van het nieuwe besturingssysteem worden doorgenomen. Hoewel de info natuurlijk voor developers is bedoeld, is het voor andere mensen ook nog steeds een interessante video.

Android O-verzicht

Android O is nu al verkrijgbaar voor ontwikkelaars, nadat het besturingssysteem vorige week werd aangekondigd. Deze week heeft Google een overzichtsvideo online gezet met daarin allerlei handige tips en weetjes over de grote Android-update. De video is uiteraard bedoeld voor developers van apps en games, maar biedt ook genoeg informatie aan voor de mensen die dergelijke producten niet ontwikkelen. De video duurt ook maar zes minuten, dus niet heel lang. Maar je krijgt wel een goed beeld van wat O straks voor jou kan doen.

Zo wordt er veel informatie verschaft over hoe Android O de achtergrondprocessen gaat verminderen. Apps die een tijdje op de voorgrond geen activiteit hebben laten zien, worden straks automatisch afgesloten op de achtergrond. Ook wordt er meer informatie gegeven over de nieuwe notificatiekanalen, waar gebruikers zelf het een en ander voor kunnen instellen. Mochten apps de kanalen niet ondersteunen, dan zullen de notificaties niet worden doorgestuurd. Daarnaast vertelt Google ook meer over de vernieuwde picture-in-picture-modus.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.