Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google presenteert 55-inch tablet die flipover moet vervangen

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2017, 23:17 CategorieHardware

Google heeft de Jamboard gepresenteerd. Dit is een 55-inch tablet op een manshoge standaard, bestemd om de aloude flipover te vervangen.

Post-it

Maar dan natuurlijk wel op een hypermoderne manier. In plaats van een papier vol te plakken met foto’s, post-it papiertjes en aantekeningenblaadjes, kan nu informatie vanuit een smartphone met een beweging zo naar het scherm van de Jamboard worden gebracht.

Goedkoper dan Surface Hub

De prijs van dit apparaat is 5000 dollar. Dat is ongeveer de helft van de prijs van een Surface Hub, een soortgelijk product dat Microsoft aan de man probeert te brengen bij bedrijven.

Het 55-inch scherm heeft een ultra high definitionscherm dat in staat is om te ‘voelen’ of iemand er met een styluspen (meegeleverd) op schrijft, of iemand het met de vingers bedient. Hieronder een filmpje waarin de megatablet wordt geïntroduceerd.

Digitaal flipboard

Net als met een gewoon flipboard, kunnen mensen tijdens een bijeenkomst of vergadering hun ideeën op het Jamboard zetten, door ze vanuit hun kleinere tablet of smartphone naar de Jamboard te sturen. Ook kunnen ze er hun idee gewoon op schrijven met een van de meegeleverde, batterijloze styluspennen die nog het meest weg hebben van een bordkrijtje. Er zit ook een digitale bordwisser bij, eveneens zonder batterij.

Volgend jaar op de markt

Alles wat er op de Jamboard wordt gepost, kan automatisch bewaard worden in Google Drive. Google brengt dit product nu naar een klein aantal bedrijven die het mogen uitproberen voordat de reuzentablet op de markt wordt gebracht. Dat zal waarschijnlijk begin volgend jaar gebeuren.

Google G Suite

Google meldt dat een abonnement op de Google G Suite vereist is om de Jamboard te kunnen gebruiken. Er zijn verschillende abonnementsvormen, met verschillende functies voor zakelijk gebruik. Ze kosten ongeveer vijf dollar per maand. Google brengt daarnaast jaarlijkse onderhoudskosten van 600 dollar in rekening bij de eigenaar van een Jamboard.

De Jamboard is een eigen product van Google, net zoals de Pixel-smartphones en de Google Home-speaker die smart home apparaten kan aansturen. 

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.