Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt nieuwe versie van het Chrome OS uit

Geschreven door
Geplaatst op24 maart 2017, 9:51 CategorieChrome OS

Google is begonnen met de uitrol van een nieuwe versie van het Chrome OS, die vooral voor recente Chromebooks interessant is. Zo verandert de functie van de aan-uitknop op de verschillende Chromebooks, die het apparaat nu in slaapstand kan zetten.

Nieuwe versie Chrome OS beschikbaar

Google is begonnen met de uitrol van de nieuwste versie van het Chrome OS-besturingssysteem. Er worden een klein aantal nieuwe dingen toegevoegd, die met name interessant zijn voor recent uitgebrachte Chromebooks. Nu de convertible Chromebook in opkomst is, verandert ook de manier waarop mensen dat apparaat gebruiken. De aan-uitknop fungeert na het downloaden van de update anders. Wanneer je op de knop drukt, wordt het scherm uitgezet en gaat het apparaat in slaapstand. Voorheen vergrendelde je het apparaat alleen maar.

Daarnaast zijn er onlangs een hoop Chromebooks voor educatieve doeleinden aangekondigd, met een tweede camera aan boord. De nieuwe versie van het Chrome OS neemt ook meteen een update voor de camera-applicatie met zich mee, die gebruikers de mogelijkheid geeft van camera te wisselen. Daarnaast is er een andere opstartanimatie, is er een nieuwe achtergrond en krijgen alle Chromebooks toegang tot ontgrendelen met een pincode. Verder zijn er nog enkele bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd door de zoekmachinegigant.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.