Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Googles Gboard ontvangt update en kan zinnen direct vertalen

Geschreven door
Geplaatst op10 maart 2017, 9:35 CategorieApplicaties

Het officiële toetsenbord van Google, Gboard, heeft deze week een update gekregen die gebruikers in staat stelt zinnen direct te vertalen. Dat vertalen gaat via een andere bekende dienst van de zoekmachinegigant, namelijk Google Vertalen.

Download de update voor Gboard

Google rolt momenteel een grote update uit voor Gboard, het officiële Google-toetsenbord. Gebruikers op Android kunnen namelijk direct vanuit het toetsenbord zinnen vertalen naar een aantal talen, wat communiceren in vreemde talen iets gemakkelijker moet maken. Wanneer je de feature hebt geactiveerd, zal het Google-toetsenbord automatisch een vertaling aanmaken. Wellicht zal niet elke vertaling zich helemaal houden aan alle grammaticale regels, maar desondanks is het toch een handige ingebouwde functie voor de applicatie.

Daarnaast zal Google de suggestiebalk voortaan gaan gebruiken voor het voorstellen van emoji en gifjes. Dat doet de app op basis van wat je typt, zoals ook andere toetsenbordapplicaties al kunnen. Op de plek waar je nu voorgestelde woorden ziet staan, staan dan plaatjes die je direct kunt invoegen. En als laatste is er de toevoeging van verschillende thema’s, waarmee je het Gboard een uitstraling kunt geven die bij je past. Google belooft regelmatig met nieuwe thema’s op de proppen te komen, waardoor je dat uiterlijk altijd kunt aanpassen.

  • Gboard
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.