Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grote lading geruchten verschenen over Android O

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2017, 9:15 CategorieAndroid

Android O wordt de volgende versie van het Android-besturingssysteem. Over dat systeem is nu een groot aantal geruchten verschenen. Zo zouden de notificaties op de schop gaan en zou er een picture-in-picture-modus aan worden toegevoegd.

Android O: grote lading geruchten

Dit weekend is er een grote lading aan geruchten online verschenen over de volgende versie van het Android-besturingssysteem, namelijk Android O. Wanneer deze versie van het systeem zal worden aangekondigd of uitgebracht, is op moment van schrijven nog niet bekend. Maar zoals het er nu naar uitziet gaan er een hoop dingen op de schop. We zetten hieronder alles op een rij.

Notificatiesysteem

De notificaties zouden wellicht over verschillende apparaten gesynchroniseerd kunnen worden. Dat gebeurt nu ook al, maar nu is het zo dat alle notificaties op elk apparaat binnenkomen (mits je daar de app voor geïnstalleerd hebt). Straks zou mogelijk alleen het toestel dat op dat moment in gebruik genomen wordt (of het apparaat dat het laatst in gebruik genomen werd) de notificatie ontvangen.

Badges op app-iconen

App-iconen zouden badges ontvangen. Dit is bijvoorbeeld een nummer, waarmee je direct kunt zien hoeveel mail je hebt. Deze functie is al jaren aanwezig op iPhone en kan ook worden aangeboden door enkele Android-launchers. Maar nu zou de functie dus worden ingebakken in Android.

Picture-in-picture-modus

Waarschijnlijk krijgen alleen Android-tablets toegang tot de picture-in-picture-modus.

Slimmer teksten selecteren en verwerken

Mogelijk heeft dit onderdeel iets te maken met het gerucht dat eerder deze maand verscheen.

Apps doen minder op de achtergrond

Onlangs bracht Google een update uit voor Google Chrome, die ervoor zorgt dat de app nog minder op de achtergrond doet. Daardoor krijgt de processor het minder zwaar en zal het toestel ook niet snel traag worden. Mogelijk komt deze feature ook naar andere apps.

App-iconen die zichzelf aanpassen

Met de introductie van de Pixel-launcher, introduceerde Google ook een agenda-icoon die zichzelf kan aanpassen. Dat icoon laat voortaan de datum van de dag zien. Deze functie komt mogelijk ook naar andere apps in een andere vorm, maar hoe is nog niet duidelijk.

Meer opties voor het opnemen van media

Dit moet voornamelijk gemakkelijker worden.

Meer opties voor zakelijke gebruikers

Hier is nog niets over bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.