Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hangouts 18 wordt nu uitgerold, bereidt verwijdering sms-functie voor

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2017, 9:27 CategorieApplicaties

Google rolt momenteel een nieuwe versie van Hangouts voor. Het gaat om Hangouts 18, de achttiende versie van de berichtendienst. Deze versie voegt geen nieuwe mogelijkheden toe, maar bereidt wel de verwijdering van de sms-functie voor.

Niet meer sms’en met Hangouts 18

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe versie van Google Hangouts. Hangouts 18 neemt geen nieuwe features met zich mee en bereidt juist de verwijdering van een populaire feature voor, namelijk de sms-functie. Dat gaat niet zomaar: wanneer je de nieuwe versie van de berichtendienst hebt gedownload, zul je een waarschuwing in beeld zien staan. In dat bericht is te lezen dat je binnenkort dus niet meer kunt sms’en met de app en dat je daarvoor een vervanger moet zoeken. Ook kun je meteen voor een alternatieve app kiezen.

Google trekt de stekker uit de sms-functie op 27 mei, dus je hebt nog ruim de tijd om te reageren op het bericht. Het kan natuurlijk zijn dat je nog een andere app daarvoor moet downloaden en daarvan staan er genoeg in Google Play. Een alternatief kan bijvoorbeeld Android Berichten zijn. Dit is de Nederlandse naam voor Google Messenger, een app die het bedrijf al maanden probeert te slijten aan Hangouts-gebruikers. De update wordt nu uitgerold naar iedereen. Mocht je nu al de nieuwe versie willen, dan kun je hier het apk-bestand downloaden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.